Beloon donateurs automatisch na een Tikkie betaling!

Beschrijving

Goede doelen zoeken naar innovatieve methoden voor doneren en collecteren als alternatief voor contant geld. Goede doelen zoals de Hartstichting en War Child gebruiken bijvoorbeeld al Tikkie. Door de samenwerking van Tikkie met Puntje kunnen goede doelen hun donateurs nu ook bedanken voor hun bijdrage. Het goede doel stuurt Tikkie betaalverzoeken uit die de donateur via zijn eigen bank (iDeal) kan voldoen.

Na een geslaagde Tikkie donatie ontvangt de gever automatisch puntjes. Met de puntjes kan gespaard worden voor beloningen die het goede doel zelf kan bepalen.

Goede doelen bepalen zelf voor welke beloning donateurs kunnen sparen.

Voordelen voor het goede doel

Collecteren en bedanken in één transactie
Bouw een bestand op met donateurs
Altijd een donatie ontvangen ook als iemand geen geld bij heeft
Geen maandelijkse kosten
Samenwerking met Puntje mogelijk voor gratis transacties

Onderzoek

Uit een onderzoek van Dunck Loyalty Marketing, in samenwerking met de Universiteit van Tilburg en onderzoeksbureau Motivaction, is gebleken dat 70% van de ondervraagde respondenten vindt het een goed idee dat goede doelen in Nederland samenwerken met bedrijfspartners om voordelen aan te bieden. 2/3 van de ondervraagden geeft aan (waarschijnlijk) bereid te zijn om zijn of haar gift te verhogen om gebruik te kunnen maken van het beloningsprogramma.

Benodigdheden

  • Aanmelding bij Puntje
  • Aanmelding bij Tikkie
  • Een beloning (spaardoel)

Tip

Verzin leuke spaardoelen voor donateurs. Hierdoor motiveer je ze om extra te doneren!

Bekijk hoe het werkt